
Juncus Effusus ‘Spiralis’ Bakımı
Tirbuşon acele (bazen Juncus spiralis olarak da adlandırılır), büyüdükçe sarmal sapları büyüleyen ve büyüdükçe her yöne yayılan bir yenilik çeşididir.
Alışılmadık iç mekan bitkilerini seviyorsanız, bu muhteşem süslemeyi koleksiyonunuza eklemek isteyeceksiniz. Tek başına çarpıcı, tirbuşon şekilli yapraklara sahip olan bitki diğer çiçekli bitkilerin arasında yeni bir görünüm kazandırır. Aslında, bu kıvırcık S şekilli bitki bazen çiçekçi buketlerinde kullanılır. Çok yıllık ve yaprak dökmeyen bitki bakımı kolay bir ev bitkisidir. Az çaba ile bir odaya yoğun bir görünüm kazandırır.

Juncus Effusus ‘Spiralis’: Başarının 3 Anahtarı
Cömertçe sulamayı unutmayın
Juncus effusus ‘Spiralis’i sağlıklı ve başarılı tutmak için sürekli ıslak toprağa ihtiyaç duyar. Toprağın kurumasına izin vermeyin. Toprak kurursa yeşillik sararır, daha fazla kuruduğunda kahverengiye döner. Tirbuşon bitkinizi drenaj deliği olmayan bir saksıda tutmak iyi bir fikir olacaktır. Juncus bataklık bölgelere özgüdür, bu yüzden hantal toprağı sever.
Bol güneş ışığı aldığından emin olun
Juncus bitkinizi en güneşli pencerenize koyun ya da ilkbahar ve yaz için dışarıda bakabilirsiniz (balkon veya bahçenizde). Düşük ışık seviyelerini tolere eder, ancak fazla büyümez. Bir pencerenin yakınında koyacak yeriniz yoksa, büyüme ışıkları kullanabilirsiniz.
İlkbaharda saklayın, kalabalık olduğunda 1 boyut daha büyük bir saksıya yerleştirin. Juncus, istediği güneş ışığını ve suyu aldığında hızla büyüyor. Her baharda saksılamanız gerekebilir.
Juncus Effusus ‘Spiralis’ İpuçları
Menşei: ‘Spiralis’ Japonya’ya özgü Juncus effusus çeşididir.
Yükseklik: 60 ila 90 cm
Işık gereksinimi: Mümkün olduğunca bol güneş ışığı vermeye çalışın. Her zaman olmasa da dolaylı ışığı tolere edecektir.
Su ihtiyacı: Toprağı her zaman ıslak tutun durgun su idealdir. Bataklıklara özgü olan bu bitki, aşırı sulamada zarar görmeyecek bir bitkidir.
Nem gereksinimi: %40 ila 50 bağıl nemi muhafaza etmeye çalışın. Bitkinizin etrafındaki nemi arttırmanın kolay yollarını keşfedin.
Sıcaklık ihtiyacı: Yıl boyunca ortalamadan sıcak oda sıcaklıklarına (18 ila 27 ° C) gereksinim duyar. Bitkinizi yaz için verandaya koyarsanız, sıcaklık düştüğünde tekrar içeri almalısınız. Donmaya tahammül etmez.
Toprak ihtiyacı: Turba yosunu esaslı saksı karışımı, örneğin Afrika menekşe karışımı.
Gübre gereksinimi: Ayda bir kez ilkbaharda dengeli (10-10-10 NPK gibi) sıvı veya suda çözünür bir gübre ile sonbaharda besleyin.
Yayılma: İlkbaharda, etli kökleri hafifçe çekerek veya bir bıçakla keserek bitkiyi bölün; sonra ayrı ayrı saksılara alın.