
Japon Defnesi
Japon Defnesi yoğun bir şekilde tozlanan yeşil yapraklara sahip, neşeli bir ev bitkisidir ve diğer yeşillik bitkileri arasında güzel bir vurgu yapar.
Bu kompakt, dik çalı ile kolay başarı elde edersiniz çünkü iç mekan koşullarına iyi uyum sağlar. Aslında, gelişmek için fazla dikkat gerektirmez. Bir tencerede iyi yetişir. Doğrudan güneş ışığından koruyun, serin ve iyi sulanmış tutun. Her bahar küçük tutmak için budama yapın.
Japon defnesi çeşitleri, ilkbaharda küçük morumsu çiçek kümeleri üreten hem erkek hem de dişi bitkileri içerir. Çok çekici değiller, ancak tozlaşırlarsa, çiçekleri kışın bitki üzerinde taşıyan parlak kırmızı meyveler takip eder.
Japon Defnesi birkaç yaygın isimle bilinir: Altın Tozu bitkisi, Benekli Defne ve Japon Aucuba. Birkaç çeşit mevcuttur … ‘Crotonifolia’ sarı ile geniş yaprakları vardır. ‘Serratifolia’ sarı testere dişi yapraklarına sahiptir. ‘Picturata’ yaprakları boyunca sarı altınla geniş bir şekilde sıçramıştır.

Japon Defnesi için Bakım İpuçları
İlkbaharda Japon Defnesi. Yavaş büyüyen olmasına rağmen, zamanla uzun ve bacaklı olacak. Japon defnesini iç mekanda yönetilebilir bir boyutta tutmak ve dallanmayı teşvik etmek için ilkbaharda budayabilirsiniz.
Budama ipucu: Bir düğümden hemen sonra (sapa bir yaprak veya dalın bağlandığı yer) 45 ° açıyla sapları kesin. Sapları yırtmamak için keskin budayıcılar kullanın.
İlkbaharda saksı değişimi yapın, her 2-3 yılda bir veya daha büyük boyutta bir saksı ile gerektiğinde değişim yapın. Japon defnesi zaten büyükse, üst 5 ila 7.5 cm’lik toprağı kaldırarak taze saksı toprağı ile değiştirebilirsiniz. Bu güzel benekli yaprakları tozsuz tutmak için temizleyin. Onları nemli bir bezle silin.
Japon Defnesi Bakım İpuçları
Menşei: Japonya ve Çin’e özgü.
Yükseklik: İç mekanlarda 90 cm’ye kadar uzamaktadır. Boyutunu korumak için budama yapabilirsiniz.
Işık gereksinimi: Parlak dolaylı ışık sever. Parlak, filtrelenmiş güneş ışığı Japon defnesinin rengini korumasına yardımcı olacaktır. Serin, gölgeli bir yeriniz yoksa dışarıda hareket ettirmeyin.
Su gereksinimi: Toprağı ilkbahardan sonbahara kadar eşit derecede nemli tutun. Daha sonra, büyüme yavaşladığında kışın sulamayı kesin.
Nem gereksinimi: Ortalama oda nemi (%40 bağıl veya daha yüksek bağıl nem) ideal büyüme için yeterli olacaktır. Seviyeler kışın büyük ölçüde düşebileceğinden, bir çakıl tepsisi veya soğuk buharlı nemlendirici kullanmak iyi bir fikirdir.
Sıcaklık ihtiyacı: Yıl boyunca serin (7 ila 18 ° C) sıcaklıklar bu Japon defnesi için mükemmel gelişim oranlarını koruyacaktır. Aslında, soğuğu tolere edebilir -15 ° C’ye kadar ve bazen dış mekan çalıları olarak yetiştirilir.
Toprak gereksinimi: Çok amaçlı ev bitkisi saksı karışımı yeterli olacaktır.
Gübre ihtiyacı: Suda çözünür bir gübre ile aylık olarak sonbaharda besleyin.
Yayılma: İlkbaharda tohum ekebilirsiniz veya ilkbahar veya yaz aylarında 10 cm sap ucu kesimleri alın ve nemli saksı karışımında köklendirin.