
Çiçekli Akçaağaç
Abutilon çiçeği veya Çiçekli akçaağaç bitkisi yaklaşık 152 cm boyuna kadar uzayan ve çekici çan şekilli çiçekler açan büyük Abutilon bitki cinsidir. Bunlardan bazıları yeşillik bitkileri olarak sınıflandırılırken bazıları çiçek açan türlerdir, ancak yeşillik türleri yaz aylarında çiçeklerle bir yetiştiriciyi memnun edebilir.
Menşei: Güney Amerika.
İsimler: Abutilon Çiçeği, Çiçekli Akçaağaç, (ortak ad). Abutilon hybridum (botanik / bilimsel ad).
Maksimum Büyüme (yaklaşık): Yükseklik 152 cm veya daha fazla.
Evcil hayvanlar için zehirli: Bu konuda herhangi bir çalışma bulunmamaktadır
Abutilon x hybridum’un bilimsel ismine de sahip olan bu akçaağın kökeni henüz oluşturulmamıştır ve bir çeşit (seçici cins) olarak görülmektedir.
Çiçekler ve yapraklar: Bu bitki için yapraklar bir akçaağaç benzeri koyu yeşil ve çan şekilli çiçekleri kırmızı, sarı, pembe ve beyaz dahil olmak üzere çeşitli renklerde bulunmaktadır. İlkbahardan sonbahara ve muhtemelen daha sonra (veya daha erken) çiçekli akçaağaç bitkisinden bolca çiçek görebilirsiniz.
İç Mekan mı Dış Mekan mı: İçeride çiçek açan bir akçaağaç yetiştirmek, olgunlaştığında yeterli alan gerektirir, çünkü 152 cm’ye kadar büyüyebilirler, ancak muhtemelen budanmadığı zaman 3 metreyi bulabilir.
Ayrıca hızlı bir şekilde büyürler ve iç mekan gereksinimlerinize uyacak şekilde budanmalıdırlar. Akçaağaç yaz aylarında bahçeye alınabilir, ancak soğuk sabahları sevmezler. Bol güneş ışığı alan bir yer onu mutlu edecektir (doğrudan güneş ışığını sevmezler).

Çiçekli Akçaağaç Bakımı
Sıcaklık: Yaz koşullarında gelişirler ve sıcaklıkları 15,5 ° C ila 26,6 ° C arasında tercih ederler. Kışın 10 ° C’den daha az sıcaklıklardan kaçının.
Işık: Yukarıda belirtildiği gibi güneş ışığı ve pencere yakınındaki aydınlık odalar her zaman idealdir. Bitkiyi, yaz aylarında dışarıya çıkardığınızda size bol çiçek ile minnetini gösterecektir.
Sulama: Çiçekli akçaağaç ilkbahar ve yaz aylarında sık sık sulanır ve kışın çok daha az sulanır. Toprağın üstünü (hemen hemen kuru iyidir) ve tepsinin veya tencerenin altını aşırı sulamadığınızdan emin olmak için kontrol edin, ancak bu nadiren bir sorundur.
Toprak: Çok amaçlı bir saksı karışımı ideal olacaktır.
Saksı Değişimi: Akçaağaç ilkbaharda köklerinden sadece biraz daha büyük bir saksıda yeniden saklanır. Çok büyük bir saksı, bu sinsi çalıların istediğinizden çok daha fazla büyümesine neden olabilir.
Nem: Nem bunlar için önemli bir sorun değildir. Yaprakları sık sık sprey ile nemlendirebilirsiniz.
Yayılma: ilkbaharda kök çelikleri dikebilir veya tohumdan ekim yapabilirsiniz.
Budama: İlkbahar yaklaşırken akçaağaçlarınızı yönetilebilir bir boyuta getirin. Ayrıca, çok büyüyen dalları ve gerektiğinde eski büyümeyi teşvik edecek ve yönetilebilir bir boyutu koruyacak olan eski dalları veya yaprakları budayın.